ΡΟΔΟΣΘΕΝΟΥΣ ΕΙΡΗΝΗ

67932332_2373663979587646_6686785302687645696_o

Βιογραφικό

 

Η Ειρήνη Ροδοσθένους είναι διδάκτωρ της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διπλωματούχος της Μουσικής Ακαδημίας Mozarteum στην Αυστρία στο Κλασικό τραγούδι, στη Σύνθεση και Ενορχήστρωση. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται, κυρίως, στον χώρο της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας και της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.
Διετέλεσε λειτουργός του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και Σύμβουλος Φιλολογικών Μαθημάτων στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Ασχολήθηκε με τη διδακτική των Αρχαίων Ελληνικών, της Λογοτεχνίας και της Νεοελληνικής Γλώσσας στη Μέση Εκπαίδευση. Συμμετείχε στη διαμόρφωση των Αναλυτικών Προγραμμάτων από το 2010 ως Παιδαγωγικός Σύνδεσμος στο Μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών και της Λογοτεχνίας. Το 2015 προήχθη στη θέση της Επιθεωρήτριας Μέσης Εκπαίδευσης στα Φιλολογικά Μαθήματα.
Έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά και Πρακτικά Συνεδρίων σειρά άρθρων και εισηγήσεων, που αφορούν στη διδακτική των Αρχαίων Ελληνικών, στη διδακτική μεθοδολογία της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Συμμετείχε σε διεθνή και τοπικά συνέδρια, σε Σεμινάρια και Ημερίδες, όπου και κατέθεσε εισηγήσεις, μελέτες και έρευνες.