ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ-ΒΡΥΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΑ

Ονοματεπώνυμο: Μακρυγιάννη-Βρυωνίδου Έλενα
Κατηγορία: Πεζογραφία
Έτος γέννησης: 1968
Τόπος γέννησης: Λεμεσός

Βιογραφικό:

Η Έλενα Μακρυγιάννη Βρυωνίδου γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1968. Σπούδασε Ψυχολογία και εργάζεται στον χώρο της υγείας με νεογέννητα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Από τις εκδόσεις Ηλία Επιφανίου κυκλοφορούν:

  • Τα τσαλακωμένα φτερά της πεταλούδας (2014)
  • Σε μια στροφή του καρουζέλ (2016)
  • Πινελιές Ονείρου (2019)

Δείγμα Γραφής:

Οι πρώτες αχτίνες του ήλιου τρύπωσαν προκλητικά στο δωμάτιο, αψηφώντας το σκοτάδι της ψυχής του. Άυπνος, με μια βαριά και αργή κίνηση έκλεισε το ρολόι στο κινητό του, πριν ο χαρακτηριστικός ήχος διεισδύσει απροσκάλεστα στα τύμπανά του. Το πουπουλένιο μαξιλάρι του αποδείχτηκε βαρύ εκείνο το βράδυ. Ούτε για μια στιγμή δεν είχε καταφέρει να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί. Βαριές και ασήκωτες οι σκέψεις του, τον ταξίδευαν σε συννεφιασμένους ουρανούς και ανταριασμένες θάλασσες.

Θα μπορούσε, άραγε, να ταξιδέψει ξανά σε ανέφελους ουρανούς και ακύμαντα νερά, να χαρεί αναίτια γέλια και ηλιοφώτιστα πρωινά; Παράξενο δεν ήταν που ενώ όλα γύρω του παρέμεναν ίδια, φάνταζαν ταυτόχρονα τόσο διαφορετικά;Aκόμη και η μυρωδιά του δωματίου ήταν αλλιώτικη, αποπνικτική, ανυπόφορη.

Αφημένος αποβραδίς στα συναισθήματά του, έμοιαζε με εκείνα τα ταξιδιάρικα πουλιά, που ταξιδεύουν μέρα νύχτα ακούραστα για μακρινούς προορισμούς. Μόνο που εκείνος δεν είχε κανέναν.

«Γιατί; Γιατί;» ρωτούσε με παράπονο.

-Απόσπασμα από το μυθιστόρημα «Πινελιές Ονείρου», εκδ. Ηλία Επιφανίου, 2019