ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΛΟΥΙΖΑ

ΛΟΥΙΖΑ ΦΩΤΟ

Βιογραφικό

Η Λουίζα Χριστοδουλίδου γεννήθηκε στη Λεμεσό, όπου πραγματοποίησε τις εγκύκλιες σπουδές της. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris IV) απ’ όπου έλαβε: Maîtrise, D.E.A. (master) και PHD.

Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ευρύτερη Νεοελληνική Λογοτεχνία, στη Νεοελληνική Λογοτεχνία της Κύπρου, στη Γυναικεία Διανόηση και Γραφή του Έξω Ελληνισμού, στις Ταυτότητες/Ετερότητες, στο μυθιστόρημα με ιστορικό υπόβαθρο, στον μεταποικιακό λόγο, στις αναπαραστάσεις των αρχαιοελληνικών μύθων στη Νεοελληνική Λογοτεχνία, καθώς και στην εφηβική και νεανική λογοτεχνία.

Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια με εισήγηση και μελέτες της έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικούς τόμους και περιοδικά στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Τον Ιανουάριο του 2019 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Επιφανίου (Λευκωσία/Αθήνα) το βιβλίο της: Όψεις του αρχαιοελληνικού μύθου στην ποίηση του Κυριάκου Χαραλαμπίδη. Έχει επίσης συνθέσει το λογοτεχνικό πορτρέτο της Ευρυδίκης Περικλέους-Παπαδοπούλου, για το σύνολο του έργου της, το οποίο εκδόθηκε από το PEN Κύπρου, Λευκωσία, 2019.

Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας – Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Κύπρου και διδάσκει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο εδρεύει στη Ρόδο.