ΧΑΪΡΑΛΛΑ ΑΝΤΡΗ

Ονοματεπώνυμο: Χαϊράλλα Άντρη
Κατηγορία: Πεζογραφία, Αυτο-βελτίωση
Έτος γέννησης: 1983

Βιογραφικό:

Η Άντρη Χαϊράλλα γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1983 στη Λευκωσία, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας. Είναι η Δημιουργός/Founder της Θετικής Μεταδοτικότητας, μέσω της οποίας έχει βρει άπειρους τρόπους να βοηθά τους συνανθρώπους της. Όντας Συγγραφέας ξεδιπλώνει τις σκέψεις, τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς της στα βιβλία της. Η αγάπη της για τα βιβλία την οδήγησε στην δημιουργία του Εκδοτικού Οίκου Ευγνώμων, όπου η έμπνευση του εκάστοτε συγγραφέα μετατρέπεται σε χειροπιαστό δημιούργημα. Με την ιδιότητα της ως Σύμβουλος Προσωπικής/ Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Κλινική Υπνοθεραπεύτρια συμβάλλει στη διαμόρφωση και διάπλαση του καλύτερου εαυτού του εκάστοτε πελάτη της. Όντας ειδική στην Αυτο-βελτίωση, την Προσωπική Εξέλιξη και την Επίτευξη Στόχων, έχει ως όραμά της να διδάξει εργαλεία και τεχνικές προσωπικής ανέλιξης κι επιτυχίας σε όλους.

Εργογραφία:

1. Η Άντρη έχει εκδώσει με επιτυχία το πρώτο συγγραφικό της έργο με τίτλο «Αναστασία, Παλεύοντας Με Τη Σχιζοφρένεια», ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε αληθινή ιστορία.
2. Ακολουθεί το «Ημερολόγιο Ευγνωμοσύνης και Οραμάτων», ένα βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης και καθοδήγησης για την επίτευξη των προσωπικών στόχων του αναγνώστη.
3. Το τρίτο της συγγραφικό έργο με τίτλο «Θετική Μεταδοτικότητα» αποτελεί έναν απλό, εύχρηστο, απαραίτητο οδηγό δημιουργίας και υιοθέτησης της θετικής σκέψης, στάσης και νοοτροπίας.
4. Το τέταρτο συγγραφικό της έργο είναι το εγχειρίδιο «Αγαπώ κι Ευγνωμονώ», πρόκειται για έναν οδηγό επιβίωσης για όλους ανεξαιρέτως. Σκοπός του είναι να οδηγήσει τον κάθε αναγνώστη στο να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές, προκειμένου να ζήσει και να απολαύσει την ζωή του στην καλύτερη της εκδοχή.
5. Το πέμπτο συγγραφικό της έργο είναι ένας χρήσιμος οδηγός για γονείς με τίτλο «30+1 Τρόποι Για Να Περνάς Ποιοτικό Χρόνο Με Τα Παιδιά Σου», που στόχο έχει να εμπνεύσει και να φέρει κοντά τους γονείς με τα παιδιά τους, να ενισχύσει και να καλλιεργήσει τις μεταξύ τους σχέσεις συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην υγιή ψυχοσυναισθηματική και γνωσιακή ανάπτυξη των παιδιών.
6. Άρθρα.

Δείγματα Γραφής:

…Αυτή, η πρώτη επίσκεψη στην Αναστασία, ύστερα από εννέα χρόνια ομαλής φυσιολογικής ζωής, ήταν η πιο δύσκολη για όλους. Δεν ήξεραν τι θα αντίκρυζαν. Ένιωθαν τα γόνατά τους κομμένα από την αγωνία, όμως δεν επρόκειτο να καταβληθούν. Κατέβηκαν. Ασυναίσθητα, ο Στέφανος και η αδερφή του κατευθύνθηκαν προς το κτίριο, τον θάλαμο είκοσι τέσσερα, αυτόν που ήξεραν. Διέσχισαν το σύντομο μονοπατάκι που διαχώριζε τον χώρο στάθμευσης και οδηγούσε στους θαλάμους. Έφτασαν εκεί, περίπου στο κέντρο των δύο θαλάμων, είκοσι τρία και είκοσι τέσσερα, τα ίδια παγκάκια, τα ίδια λουλούδια, ανθισμένα και πάλι με τα ροζ και τα άσπρα άνθη τους. Κάτι πεταλούδες έκαναν την εμφάνιση τους λες και τους καλωσόριζαν στο σπιτικό τους.

«Από δω», είπαν με μια φωνή τα αδέρφια και κίνησαν στον θάλαμο που βρισκόταν στα δεξιά τους, με την ένδειξη είκοσι τέσσερα.

«Ελάτε αμέσως εδώ. Πού πάτε;», ακούστηκε αστραπιαία η φωνή της μητέρα τους. «Η θεία σας είναι στον θάλαμο είκοσι τρία, ελάτε από ‘δω».
Έκαναν μεταβολή και βάλθηκαν και τα τέσσερα παιδιά να τσακώνονται για το ποιος θα χτυπήσει το κουδούνι. Τόση ήταν η λαχτάρα τους να δούνε την αγαπημένη τους θεία. Δεν περίμεναν πολύ, λίγα λεπτά μονάχα, και τότε τους άνοιξε ένας νοσοκόμος. Ακολούθησαν οι συνήθεις ερωτήσεις:

«Για ποιον ασθενή ήρθατε; Είστε όλοι μαζί; Συγγενείς ή φίλοι; Τα παιδιά;»

«Για την Αναστασία Στεφάνου», απάντησε η μαμά της Αρετής. Τους υπόδειξε να περάσουν στο μικρό σαλονάκι που βρισκόταν στα αριστερά, ακριβώς μετά την είσοδο.

Υπήρχε ακόμη μια οικογένεια εκεί και μιλούσαν μ’ έναν νεαρό. Παραξενεύτηκε η Αρετή. Γιατί άραγε είναι εδώ μέσα ο νεαρός; Δεν έπρεπε να είναι μονάχα γυναίκες; Στάθηκε στην πόρτα του μικρού σαλονιού και βάλθηκε να κοιτά τον διάδρομο μέχρι να αντικρύσει η ματιά της την λιγνή σιλουέτα της θείας της. Η καρδιά της Αρετής άρχισε να σφυροκοπάει. Δεν άκουγε τίποτα άλλο, πέρα από τους χτύπους της. Την είχε κατακλύσει ένα αίσθημα ευφορίας και χαράς μαζί. Εν ριπή οφθαλμού εμφανίστηκε η λιγνή, άσπρη φιγούρα της θείας της, με τα κοντά κόκκινα μαλλιά, το κοντό μπλε παντελονάκι και την ροζ ταλαντωτή φανελίτσα. Ξεχύθηκε αστραπιαία από το δωμάτιο και χώθηκε στην αγκαλιά της. Την αγκάλιασε σφιχτά και έκανε να κλάψει.

«Συγγνώμη», ψέλλισε. Ένιωθε προσβεβλημένη και η Αρετή την κατάλαβε.

«Σ’ αγαπώ», της ψιθύρισε και την έσφιξε στην αγκαλιά της.

Το να θέσεις τους στόχους σου είναι στην ουσία το ουσιαστικότερο μέρος της δουλειάς που θα χρειαστεί να κάνεις, για να αποκτήσεις αυτά που θέλεις στην ζωή σου. Πρωταρχικό μέλημα σου, λοιπόν, είναι να ξεκαθαρίσεις τι είναι αυτό που αληθινά θέλει και ποθεί η καρδιά σου, ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός της ύπαρξης σου. Αυτό είναι απαραίτητο να γίνει, γιατί αν δεν γνωρίζεις ξεκάθαρα τι θέλεις να πετύχεις και μέχρι πού θέλεις να φτάσεις, τότε δεν θα μπορείς να κάνεις τις σωστές επιλογές. Και οι επιλογές αυτές είναι οι στόχοι σου, άλλοι μικροί και άλλοι μεγαλύτεροι, που εκπληρώνοντας τους θα μπορείς να λες με σιγουριά πως ζεις την ζωή των ονείρων σου.

Θετική Μεταδοτικότητα είναι ο τρόπος με τον οποίο ο θετικός τρόπος σκέψης και δράσης, καθώς και η θετική νοοτροπία και στάση ζωής, μεταδίδεται από τον έναν άνθρωπο στον άλλον.

Είμαστε όλοι, ο ένας για τον άλλον, καθρέφτες του εαυτού μας. Χαμογελώ εγώ και την ίδια στιγμή χαμογελάς κι εσύ που με βλέπεις. Το παιδί τρέχει στην αυλή γελώντας και συμπαρασύρει μαζί του κι άλλα παιδιά. Σε κάποιο δείπνο σηκώνει το ποτήρι του ο οικοδεσπότης, για να κάνει πρόποση, και ταυτόχρονα όλοι οι παρευρισκόμενοι σηκώνουν τα ποτήρια τους ψηλά. Αυτά είναι μόνο τρία, μη λεκτικά παραδείγματα που δείχνουν πως ό,τι κάνουμε έχει άμεση επίδραση και στους γύρω μας. Αναλογίσου πόσο επηρεάζεις τους γύρω σου χωρίς να έχεις επίγνωση ότι το κάνεις και σκέψου πώς θα ήταν να μπορείς να επηρεάσεις θετικά όποιον σε περιβάλλει, να μεταδίδεις όλη την αγάπη και την αισιοδοξία που έχεις μέσα σου στους πάντες γύρω σου. Μπορείς! Και τώρα το γνωρίζεις.

Εσύ, όπως κι εγώ, όπως και ο κάθε γονιός, θέλει τα παιδιά του, μεγαλώνοντας, να θυμούνται όλες τις όμορφες στιγμές της παιδικής τους ηλικίας. Και συγκεκριμένα, στις αναμνήσεις αυτές να είμαστε κι εμείς, οι γονείς. Για να μπορέσει να επιτευχθεί στην πράξη αυτό θα πρέπει κι εμείς, ως γονείς, να συμμετέχουμε ενεργά στη ζωή των παιδιών μας και μέσω του παιχνιδιού του. Εάν διερωτάσαι κατά πόσο αυτό είναι εφικτό, βρίσκομαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σου πω πως, ναι, είναι!

Εσύ το ήξερες πως το κλειδί των παιδικών αναμνήσεων είναι τα συν-αισθήματα; Και μάλιστα όσο πιο θετικά είναι τα συν-αισθήματα που βιώνει ένα παιδί, τόσο περισσότερο θα προκαλεί την ευεξία στην ζωή του, τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον του; Ε λοιπόν, το μυστικό των χαρούμενων παιδικών αναμνήσεων είναι τα παιδιά να βιώνουν όσο το δυνατό περισσότερα θετικά συν-αισθήματα όπως αγάπη, απόλαυση, χαρά, έκπληξη, γαλήνη και πολλά – πολλά ακόμη.

Το Στρες Είναι Ωφέλιμο, Εάν Το Διαχειρίζεσαι Σωστά!

Το στρες από μόνο του είναι απλά μια κατάσταση. Ούτε καλή, ούτε κακή. Αλλά η στάση μας σε αυτή την κατάσταση είναι που θα μας κάνει να αντιδράσουμε και να συμπεριφερθούμε με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο. Και σύμφωνα με τις ενέργειες μας θα οδηγηθούμε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Το αν θα τα ερμηνεύσουμε ως καλά ή ως κακά, ως θετικά ή ως αρνητικά αυτό είναι υπόθεση καθαρά υποκειμενική και καθορίζεται από τα αισθήματα που νιώθουμε.

Το ωραίο της όλης υπόθεσης είναι ότι ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ να είσαι ο γητευτής των αισθημάτων σου και να τα οδηγείς προς την κατεύθυνση που εσύ επιθυμείς.

Εάν μάθεις να ελέγχεις το στρες ορθά, τότε θα είσαι ευτυχισμένος. Στην αντίθετη περίπτωση μπορεί να σε οδηγήσει στα πρόθυρα διαφόρων ασθενειών ή παθήσεων. Πώς; Πολύ εύκολα… όταν αδυνατείς να διαχειριστείς τα αισθήματά σου, αυτά σωματοποιούνται.

Γι’ αυτό τον λόγο ΠΡΟΣΕΞΕ την ψυχική σου υγεία.
Χαλάρωσε το σώμα και το μυαλό. Ηρέμησε από καθετί που σου προκαλεί δυσαρμονία στον νου, στην σκέψη, στα αισθήματά σου. Εστιάσου στην θετική πλευρά της ζωής.

Είσαι ζωντανός κι αυτή είναι η μεγαλύτερη ευλογία!

Υπενθύμιζε το στον εαυτό σου κάθε στιγμή.

Ξεκουράσου… ένα ξεκούραστο μυαλό έχει διαύγεια σκέψης και ένα ξεκούραστο σώμα έχει την ενέργεια να δημιουργήσει!

Βάλε προτεραιότητες και κάνε μόνο όσα είναι σημαντικά και ουσιώδη για εσένα. Ξέρεις πως δεν έχουν όλα την ίδια σημασία, οπότε κάνε τα ξεκαθαρίσματά σου.

Έχε πάντα αυτό κατά νου: εάν μια δουλειά/δραστηριότητα σου προκαλεί στρες, τότε καν’ την αμέσως. Η αναβολή αυξάνει το στρες, ενώ ο προγραμματισμός τον μειώνει.

Το να διατηρείς την ψυχραιμία σου κάτω από συνθήκες στρες είναι ό,τι πιο ιδανικό. Κι αν κάπου δυσκολεύεσαι, να θυμάσαι πως όλα έχουν χρόνο λήξης, άρα και η συγκεκριμένη κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι. Βάλε το πιο αισιόδοξο χαμόγελό σου και απλά ανταποκρίσου στις περιστάσεις. Ανταποκρίνομαι σημαίνει αντιμετωπίζω αφού μελετήσω καλά την κατάσταση. Σταμάτα να αντιδράς ενστικτωδώς και δες την ζωή σου και την διάθεσή σου να αλλάζουν προς το καλύτερο.

Κι ένα τελευταίο tip… οι ειδικοί λένε ότι η υγιής σεξουαλική ζωή βοηθά την πνευματική διαύγεια και την άμυνα του οργανισμού, μειώνει το στρες και αυξάνει την διάρκεια ζωής.

Επίλεξε την ιδανική στάση ζωής για εσένα και απόλαυσε την ζωή σου ευτυχής κι αρμονικός μέσα σου!

Οι Καλύτερες Στιγμές

Πόσες και πόσες φορές το έχουμε πει, το έχουμε ακούσει… πως η Ζωή είναι Στιγμές. Στιγμές που έρχονται και φεύγουν όπως ακριβώς το αεράκι παρασέρνει μακριά τα πέταλα των λουλουδιών. Για αυτό, ας είμαστε παρόντες ζώντας ουσιαστικά.

Λίγα πράγματα θα γράψω σήμερα, απλά και μετρημένα. Κι ύστερα, εναπόκειται στην δικιά σας κρίση κατά πόσο θα τα εφαρμόσετε άμεσα ή λίγο παρακάτω.

1η υπενθύμιση
Ζήσε στο Εδώ και Τώρα!
Οτιδήποτε κι αν συμβαίνει αυτή την στιγμή στη ζωή σου, απλά ζήσε το. Μην αφήσεις ούτε λεπτό να πάει χαμένο.
Άδραξε την ζωή απ` το χέρι και χόρεψε την στους δικούς σου ρυθμούς!
Ακόμη κι αν βρίσκεσαι σε μία κατάσταση δύσκολη ή δυσάρεστη, να ξέρεις πως κάποια στιγμή πρόκειται να τελειώσει.
Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα.

Η μαγεία βρίσκεται παντού, εάν μπορέσεις να την αναγνωρίσεις και να την εκτιμήσεις!“, 30+1 Τρόποι Για Να Περνάς Ποιοτικό Χρόνο Με Τα Παιδιά Σου, Άντρη Χαϊράλλα

2η υπενθύμιση
Έχε το βλέμμα σου ψηλά, μα τα μάτια της ψυχής σου να βλέπουν στην καρδιά. Έτσι, θα πορεύεσαι κάθε φορά προς τα εκεί που είναι ο προορισμός σου. Έχε τον νου σου να μην σε ξεγελάνε τα λόγια αλλονών και να σε καθηλώνουν. Δεν σου αξίζει κάτι τέτοιο. Και αυτό μόνο εσύ είσαι σε θέση να το αναγνωρίσεις.
Συνέχισε την πορεία σου, δημιουργώντας εσύ το πεπρωμένο σου!

3η υπενθύμιση
Στο τέλος της μέρας αναλογίσου για πόσα πράγματα, για πόσα θέματα, για πόσες καταστάσεις, για πόσους ανθρώπους που υπάρχουν στην ζωή σου νιώθεις βαθιά ΕΥΝΩΜΟΣΥΝΗ να ξεχειλίζει το κάθε σου κύτταρο.
Άσε την συνείδησή σου να νιώσει πόσο πλούσιος είσαι… και ακόμα περισσότερες ευλογίες θα συνεχίσουν να κατακλύζουν την ζωή σου.

Να έχεις ένα πολύ – πολύ όμορφο υπόλοιπο!

Η Εστίαση Είναι Δύναμη!

Είμαι σίγουρη πως κάπου θα έχεις ακούσει την γνωστή φράση του Φράνσις Μπέικον «Η γνώση είναι δύναμη!». Τέσσερις λέξεις μονάχα, που κρύβουν μια τεράστια αλήθεια μέσα τους. Μια αλήθεια που εξαπλώνει τεράστια δύναμη στην χρήση των γνώσεων που κατέχεις.

Έχεις συνειδητοποιήσει πως έχεις φτάσει εδώ που βρίσκεσαι σήμερα επειδή έθετες σε εφαρμογή όλα όσα γνώριζες ή μάθαινες κατά καιρούς; Αφιέρωσε μια-δυο στιγμές και σκέψου το…

Τώρα κατανοείς πως η ακατανίκητη δύναμη σιγουριάς που ένιωθες πηγάζει, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, στην αυτοπεποίθηση σου για τις γνώσεις που κατέχεις. Έτσι δεν είναι;

Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι μόνο η γνώση που παρέχει δύναμη. Δύναμη παρέχει και η εστίαση. Γιατί, εάν έχεις ολάκερη την γνώση του κόσμου, μα δεν εστιάζεσαι στο πώς θα την διοχετεύσεις και πού θα την εφαρμόσεις, με δώρο άδωρο θα μοιάζει.

Εστίαση σημαίνει έχω ξεκάθαρο τον στόχο μου, αυτό το οποίο θέλω να επιτύχω και συγκεντρώνομαι σε αυτόν και στην εκπλήρωση, την ολοκλήρωσή του. Εστίαση σημαίνει πως συγκεντρώνω την προσοχή μου σε ένα θέμα και το θέτω στο κέντρο του ενδιαφέροντος μου. Εστίαση σημαίνει πως θέτω σε εφαρμογή τις γνώσεις, που ήδη έχω, για το συγκεκριμένο θέμα και όπου χρειαστεί διευρύνω τις γνώσεις μου, είτε διαβάζοντας, είτε παρακολουθώντας κάποιο μάθημα/σεμινάριο, είτε έμπρακτα.

Γνώση και Εστίαση. Αναπόσπαστα στοιχεία της επιτυχίας. Μόνο που δεν πάνε μόνα τους. Μαζί τους, σαν φίλη κολλητή, ακολουθεί η Δράση. Γιατί… χωρίς δράση, όσες γνώσεις και να έχεις, όσο εστιασμένος και προσηλωμένος κι αν είσαι στον στόχο σου, δεν γίνεται τίποτα. Χρειάζεται εσύ να κάνεις τα στοχευμένα βήματα που θα σε φέρουν, όχι απλά κοντά στον στόχο σου, αλλά στον στόχο σου.

Γνώση, Εστίαση, Δράση.
Τώρα γνωρίζεις. Εστιάσου λοιπόν και δράσε. Η επιτυχία σου είναι αναπόφευκτη!

Για περισσότερα άρθρα επισκεφτείτε τον ιστότοπο https://www.thetiki-metadotikotita.com/tips-symboyles