ΑΝΑΞΑΓΟΡΟΥ ΝΑΤΙΑ

Ονοματεπώνυμο: Αναξαγόρου Νάτια
Κατηγορία: Έρευνα, Μελέτη
Έτος γέννησης: 1960
Τόπος γέννησης: Λεμεσός

Βιογραφικό:

Η Νάτια Αναξαγόρου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1960. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και, με υποτροφία του Cambridge Commonwealth Trust, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, απ’ όπου πήρε τον τίτλο Master of Philosophy στη Γλωσσολογία.

Έχοντας εκλεγεί ως η πρώτη Leventis Merton Senior Scholar, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, απ’ όπου πήρε τον τίτλο Doctor of Philosophy στη Θεωρία της Τέχνης και Λογοτεχνίας / Μεσαιωνολογία. Η διατριβή της με θέμα Narrative and Stylistic Structures in the Chronicle of Leontios Machairas κυκλοφόρησε από την εκδοτική σειρά του Ιδρύματος «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» το 1998.

Εργάζεται ως προϊσταμένη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού και είναι η διοργανώτρια πολλών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και εικαστικών εκθέσεων.

Έχει στο ενεργητικό της μεγάλη σειρά επιστημονικών δημοσιεύσεων και είναι η συγγραφέας των βιβλίων: Το Πάρκο Γλυπτικής στη Λεμεσό, Λεόντιος Μαχαιράς: Εξηγήσεις διά αθύμησιν καιρού και τόπου, Μη μου άπτου: Βυζαντινές αναλογίες στη σύγχρονη κυπριακή τέχνη, Αρχαίες και μεσαιωνικές παραλληλίες στη σύγχρονη κυπριακή τέχνη, Recto/Verso: Από το Βυζάντιο στον Μοντερνισμό, Εις το Κολόσσιν και εις τα καστελλία: Σύγχρονες εικαστικές αφηγήσεις, Μες στους ανέμους τους κρυφούς-Βασίλης Μιχαηλίδης: Εικαστικές και ποιητικές προεκτάσεις.