ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Νέα Έκδοση: Πρακτικά της Επιστημονικής Ημερίδας «Στράτης Μυριβήλης και Κύπρος» (2024) ISBN 9789925776368, σσ. 200, τιμή: 15 ευρώ

Κυκλοφόρησε ο τόμος των Πρακτικών της Επιστημονικής Ημερίδας του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής, με τίτλο Στράτης Μυριβήλης και Κύπρος (επιμέλεια: Λεωνίδας Γαλάζης, Μαριλένα Πόρακου και Στέλλα Αλεξίου).

Η έκδοση των Πρακτικών εκτείνεται σε 200 σελίδες και περιλαμβάνει τη γραπτή και ολοκληρωμένη μορφή έντεκα ανακοινώσεων της ημερίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2023, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με χορηγία του Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού και με τη στήριξη του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Οι συγγραφείς της έκδοσης είναι οι εξής: Χριστίνα Αγγελοπούλου (εγγονή του Στρ. Μυριβήλη), Στέφανος Κωνσταντινίδης, Νίκη Λυκούργου, Βασίλης Βασιλειάδης, Γιώργος Γεωργής, Άννα Περικλέους, Πέτρος Παπαπολυβίου, Μαρία Νικολοπούλου, Κυριακή Χρυσομάλλη-Henrich, Βασιλική Σελιώτη και Λεωνίδας Γαλάζης.

Στο βιβλίο αναδεικνύονται, αφενός, όψεις του πεζογραφικού έργου του Στράτη Μυριβήλη και, αφετέρου, αδιερεύνητες μέχρι σήμερα πτυχές της σχέσης του συγγραφέα με την Κύπρο, την οποία επισκέφθηκε τρεις φορές.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με χορηγία του Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Το βιβλίο Στράτης Μυριβήλης και Κύπρος είναι η δέκατη έκδοση του Ο.Λ.Κ. (ίδρ. 2019). Οι προηγούμενες εκδόσεις του είναι: Καβάφης και Κύπρος, Κωστής Παλαμάς και κυπριακά γράμματα, Ανθολογία Δύο αιώνες επώνυμης κυπριακής ποίησης (1837-2021), Τάσεις και αναζητήσεις στην ποίηση της γενιάς της εισβολής, Διονύσιος Σολωμός και Κύπρος, Το ποιητικό έργο του Κώστα Βασιλείου και τρία τεύχη του περιοδικού ΟΛΚή (2021, 2022, 2023).

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να προμηθευθούν το βιβλίο Στράτης Μυριβήλης και Κύπρος μπορούν να απευθύνονται στον Ο.Λ.Κ., με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση olk@olk.com.cy

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ