ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

O Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συγγραφέων (EWC) για την Ημέρα Ευρωπαίων Συγγραφέων (27 Μαρτίου)

Ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συγγραφέων (EWC), του οποίου είναι μέλος, για την Ημέρα Ευρωπαίων Συγγραφέων (27 Μαρτίου). Η Ημέρα Ευρωπαίων Συγγραφέων έχει θεσμοθετηθεί φέτος για πρώτη χρονιά. Στις 27 Μαρτίου 2023 συγγραφείς από όλα τα λογοτεχνικά σωματεία των Ευρωπαϊκών χωρών που είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συγγραφέων (EWC) θα επισκεφθούν σχολεία και θα μιλήσουν στους/στις μαθητές/-τριες για το έργο τους και για τη λογοτεχνία γενικότερα.

Η Ημέρα των Ευρωπαίων Συγγραφέων είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με επικεφαλής την Επίτροπο Mariya Gabriel, για να επανασυνδέσει τις νεότερες γενιές με την ανάγνωση βιβλίων και να τις βοηθήσει να ανακαλύψουν την ποικιλομορφία της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας. Εκτός από το να βοηθά τους νέους να επανασυνδεθούν με τα βιβλία, αυτή η ετήσια γιορτή στοχεύει να δείξει πώς η λογοτεχνία μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για την ατομική ενδυνάμωση. Τα βιβλία και η ανάγνωση μπορούν να επιτρέψουν στα άτομα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ασχοληθούν με τις συνεχείς κοινωνικές και προσωπικές προκλήσεις. Η Ημέρα είναι επίσης μια ευκαιρία να τονιστεί η σημασία όλων των προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που ήδη εκτελούνται σε μεμονωμένες χώρες της ΕΕ για την προώθηση της ανάγνωσης.

Με απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Λ.Κ. επιλέχθηκε, μετά από κλήρωση ανάμεσα στα μέλη του Ομίλου, η ποιήτρια Αγγέλα Καϊμακλιώτη για να εκπροσωπήσει τον Όμιλο στην εν λόγω δράση. Στις 27 Μαρτίου 2023, Ημέρα των Ευρωπαίων Συγγραφέων, η κ. Καϊμακλιώτη θα επισκεφθεί το Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων και θα μιλήσει στους/στις μαθητές/-τριες του Σχολείου για το συγγραφικό της έργο και για τη λογοτεχνία γενικότερα.

18 Μαρτίου 2023

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ