ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ 3 ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ “ΟΛΚή”, ΕΤΗΣΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ

Ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής (Ο.Λ.Κ.) ανακοινώνει την έναρξη υποβολής συνεργασιών από τα μέλη του Ομίλου (τακτικά και επίτιμα) για το 3ο τεύχος του περιοδικού ΟΛΚή.

Το Δελτίο του Ο.Λ.Κ. εκδίδεται μία φορά τον χρόνο και σε αυτό δημοσιεύονται κείμενα των μελών του Ομίλου (τακτικών και επίτιμων). Στην έκδοση περιλαμβάνονται κείμενα διάφορων ειδών (ποίηση, διήγημα, δοκίμιο, κριτική, μετάφραση κ.λπ.). Τα κείμενα πρέπει να είναι αδημοσίευτα, δηλαδή να μην έχουν προδημοσιευτεί είτε σε αυτοτελή έκδοση είτε στον περιοδικό ή ημερήσιο Τύπο ή σε ιστότοπο.
Κάθε μέλος του Ο.Λ.Κ. μπορεί να συμμετάσχει στην έκδοση με ένα κείμενό του. Η μέγιστη έκταση των κειμένων έχει καθοριστεί ως ακολούθως: Ποίηση: 50 στίχοι, Διήγημα: 1000 λέξεις, Κριτική, Δοκίμιο, Μελέτη: 2000 λέξεις, Μετάφραση (όπως πιο πάνω, ανάλογα με το είδος). Τα κείμενα να αποστέλλονται στον Ο.Λ.Κ. σε αρχείο word (Γραμματοσειρά Times New Roman, Μέγεθος Γραμμάτων: 12, Διάστιχο: 1,5).
Με απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Λ.Κ., στο 3ο τεύχος του του περιοδικού ΟΛΚή θα υπάρχουν δύο μικρά αφιερώματα: α) Αφιέρωμα στην ποιήτρια Μελίτα Τόκα-Καραχάλιου και β) Αφιέρωμα στη σύγχρονη κυπριακή πεζογραφία. Είναι ευπρόσδεκτες συνεργασίες (δοκίμια, μελέτες, κ.λπ.) για το πρώτο αφιέρωμα. Στο δεύτερο αφιέρωμα θα περιληφθούν τα κείμενα των διαλέξεων της Σειράς: “Όψεις της σύγχρονης κυπριακής πεζογραφίας των πρώτων δύο δεκαετιών του 21ου αιώνα”.
Ως τελευταία ημερομηνία για την αποστολή των κειμένων ορίζεται η 30ή Ιουνίου 2023. Το τρίτο τεύχος του Δελτίου του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής αναμένεται να κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο του 2023.
Οι συνεργασίες να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής: olk@olk.com.cy

Πληροφορείται το αναγνωστικό κοινό και κάθε ενδιαφερόμενος/-η είναι διαθέσιμα τα πρώτα 2 τεύχη του περιοδικού ΟΛΚή για όποιον/-α θα ήθελε να τα προμηθευθεί. Περισσότερες πληροφορίες: στην ηλεκτρονική διεύθυνση olk@olk.com.cy

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ