ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γ ́ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής με τίτλο «Διονύσιος Σολωμός και Κύπρος», Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 έως Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022

5 Ιουλίου 2022

Ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής διοργανώνει το Γ΄ Επιστημονικό Συνέδριό του με τίτλο «Διονύσιος Σολωμός και Κύπρος», το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου 2022. Το Συνέδριο διοργανώνεται με την υποστήριξη του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Β108, Κτήριο Συμβουλίου – Συγκλήτου, Πανεπιστημιούπολη, Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου θα απευθύνει χαιρετισμό και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου. Μέγας χορηγός του συνεδρίου είναι το Υφυπουργείο Πολιτισμού και χορηγός η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie. Χορηγός επικοινωνίας είναι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

Στο Γ ́ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής λαμβάνουν μέρος με πρωτότυπες ανακοινώσεις οι:
Δημήτρης Αγγελάτος, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας και Θεωρίας Λογοτεχνίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Αφροδίτη Αθανασοπούλου, Επίκουρη Kαθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μαρία Αμοιρίδου, Υποψήφια διδάκτωρ Λογοτεχνίας στο ΠΤΔΕ Ρόδου, Γιώργος Ανδρειωμένος, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Ανδρέας Αντζουλής, Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λεωνίδας Γαλάζης, Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Επιθεωρητής Φιλολογικών Μαθημάτων Μ.Ε., Υ.Π.Π.Α.Ν. – πρόεδρος Ο.Λ.Κ, Julien Calvié, Αναπληρωτής καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ ΙΙΙ (Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών), Ευριπίδης Γαραντούδης, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αγάθη Γεωργιάδου, Διδάκτωρ Φιλολογίας του King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Κατερίνα Δεμέτη, Διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, Κυριάκος Ιωάννου, Μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ερατοσθένης Καψωμένος, Ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας – Θεωρίας της Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μιχαήλ Λειβαδιώτης, Μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Cluster of Excellence του Πανεπιστημίου του Βερολίνου, Νίκος Μαθιουδάκης, Επισκέπτης καθηγητής Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδας, Έλενα Ματσάγγου, Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Γιώργος Μύαρης, Φιλόλογος, ερευνητής, συγγραφέας, Παναγιώτης Νικολαΐδης, Ποιητής, Κριτικός, Φιλόλογος, Ολυμπία Παπαντώνη, Υποψήφια διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας, Κωστής Παύλου, Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Ελένη Πετρίδου, Υποψήφια διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Μαρίνα Ροδοσθένους-Μπαλάφα, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Μανώλης Στεργιούλης, Διδάκτωρ του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Διευθυντής του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Dora Solti, Επίκουρη καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Eötvös Loránd της Βουδαπέστης και Κατερίνα Τικτοπούλου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου συμμετέχουν η χορωδία της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ., υπό τη διεύθυνση της Μάρως Μήτσα, και οι ποιητές Κώστας Βασιλείου, Πίτσα Γαλάζη και Κυριάκος Χαραλαμπίδης.

Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου
Πρόεδρος
Δημήτρης Αγγελάτος
Μέλη
Αφροδίτη Αθανασοπούλου, Λεωνίδας Γαλάζης, Ευριπίδης Γαραντούδης, Κυριάκος Ιωάννου, Ερατοσθένης Καψωμένος, Κατερίνα Τικτοπούλου

Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου
Πρόεδρος
Λεωνίδας Γαλάζης
Μέλη
Σάββας Βαρναβίδης, Ευαγγελία Γρηγορίου, Κυριάκος Ιωάννου, Βασιλική Κιούπη, Έλενα Ματσάγγου, Στέλλα Μιλτιάδου, Γαβριέλλα Παναγή, Ραφαέλα Σωτηρίου

Δηλώσεις παρακολούθησης των εργασιών του συνεδρίου υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά:
Εδώ

Υποβολή δηλώσεων παρακολούθησης των εργασιών του συνεδρίου: Μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 2022.

Σημειώνεται ότι η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δυνατόν να γίνει είτε με φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων είτε εξ αποστάσεως, μέσω διαδικτύου, μέσω συνδέσμου που θα κοινοποιηθεί σε όσους και όσες εγγραφούν.

Στο συνέδριο θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας για πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όσους και όσες θα παρακολουθήσουν το συνέδριο είτε με φυσική παρουσία είτε εξ αποστάσεως.

Πρόγραμμα του συνεδρίου: Εδώ

Αφίσα του συνεδρίου: Εδώ

Πρόσκληση: Εδώ

Bίντεο προβολής του συνεδρίου: Εδώ

 

Προγραμματίζεται η έκδοση των Πρακτικών του Συνεδρίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ