ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η Επιστημονική Ημερίδα «Το ποιητικό έργο του Παντελή Μηχανικού»

Ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής διοργάνωσε την Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Το ποιητικό έργο του Παντελή Μηχανικού». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 28 Μαΐου 2022, στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού – Θέατρο Χώρα, Κοραή 1, Πλατεία Αρχιεπισκοπής, Λευκωσία.

Η ημερίδα άρχισε με χαιρετισμούς από τον πρόεδρο του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής δρα Λεωνίδα Γαλάζη, τον πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου Λιμνιών «Νικόδημος Μυλωνάς», Δημήτρη Χατζηπροδρόμου, τον Θουκυδίδη Μηχανικό, εκ μέρους της οικογένειας του ποιητή, και τον Αν. Διευθυντή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, δρα Κυπριακό Δ. Λούη, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την Ανώτερη Μορφωτική Λειτουργό κ. Νάντια Στυλιανού

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν: Λεωνίδας Γαλάζης, Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας – ΕΜΕ Φιλολογικών Μαθημάτων Υ.Π.Π.Α.Ν., Αλέξης Ζήρας, Κριτικός Λογοτεχνίας – Γραμματολόγος, Ελένη Ιωάννου, Εκπαιδευτικός, Κυριάκος Ιωάννου, Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας – Μεταδιδακτορικός ερευνητής Α.Π.Θ., Χρήστος Μαυρής, Ποιητής – Κριτικός, Παναγιώτης Νικολαΐδης, Ποιητής – Κριτικός – Φιλόλογος, Νίκη Παπαξενοφώντος, Ποιήτρια – Φιλόλογος, Βασιλική Σελιώτη, Δρ Παιδαγωγικής – Β.Δ. Φιλολογικών, και Ζόρκα Σλιβάνκανιν, Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας – μεταφράστρια λογοτεχνίας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε διά ζώσης. Προσφέρθηκε επιπλέον η δυνατότητα για παρακολούθησή της εξ αποστάσεως.

Υποστηρικτής της ημερίδας ήταν το Προσφυγικό Σωματείο Λιμνιών «Νικόδημος Μυλωνάς». Τα Λιμνιά Αμμοχώστου είναι η γενέτειρα του Παντελή Μηχανικού.

Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

Προγραμματίζεται έκδοση των Πρακτικών της Ημερίδας, με στόχο την περαιτέρω προώθηση της φιλολογικής μελέτης και έρευνας γύρω από την ποίηση του Π. Μηχανικού.