ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Το ποιητικό έργο του Παντελή Μηχανικού»

Ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Το ποιητικό έργο του Παντελή Μηχανικού». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 28 Μαΐου 2022, ώρα έναρξης: 9:00 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο ΚΟΡΑΗΣ – Θέατρο Χώρα, Κοραή 1, Πλατεία Αρχιεπισκοπής, Λευκωσία.

Η ημερίδα θα αρχίσει με χαιρετισμούς από τον πρόεδρο του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής δρα Λεωνίδα Γαλάζη, τον πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου Λιμνιών «Νικόδημος Μυλωνάς», Δημήτρη Χατζηπροδρόμου, τον Θουκυδίδη Μηχανικό, εκ μέρους της οικογένειας του ποιητή, και τον Αν. Διευθυντή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, δρα Κυπριακό Δ. Λούη.

Ομιλητές στην ημερίδα είναι: Λεωνίδας Γαλάζης, Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας – ΕΜΕ Φιλολογικών Μαθημάτων Υ.Π.Π.Α.Ν., Αλέξης Ζήρας, Κριτικός Λογοτεχνίας – Γραμματολόγος, Ελένη Ιωάννου, Εκπαιδευτικός, Κυριάκος Ιωάννου, Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας – Μεταδιδακτορικός ερευνητής Α.Π.Θ., Χρήστος Μαυρής, Ποιητής – Κριτικός, Παναγιώτης Νικολαΐδης, Ποιητής – Κριτικός – Φιλόλογος, Νίκη Παπαξενοφώντος, Ποιήτρια – Φιλόλογος, Βασιλική Σελιώτη, Δρ Παιδαγωγικής – Β.Δ. Φιλολογικών, και Ζόρκα Σλιβάνκανιν, Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας – μεταφράστρια λογοτεχνίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης. Προσφέρεται επιπλέον η δυνατότητα για παρακολούθησή της εξ αποστάσεως σε όσους/-ες επιθυμούν, μετά από υποβολή της σχετικής δήλωσης συμμετοχής.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα με βάση τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης της διάδοσης του COVID-19.

Θα δοθούν Πιστοποιητικά Παρακολούθησης σε όσους/όσες επιθυμούν.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα διατίθεται το βιβλίο του Παντελή Μηχανικού Ποιήματα, Συλλογές και Άλλα, Λευκωσία, εκδ. Χρυσοπολίτισσα, 1982.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής στην ημερίδα, στον σύνδεσμο: https://forms.gle/LPHfbqWZJkbkSWx28, μέχρι τη Δευτέρα, 23/5/22, ώρα 13:00.

Υποστηρικτής της ημερίδας είναι το Προσφυγικό Σωματείο Λιμνιών «Νικόδημος Μυλωνάς». Τα Λιμνιά Αμμοχώστου είναι η γενέτειρα του Παντελή Μηχανικού.

Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

 

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ