ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Νέα Έκδοση: Πρακτικά του B΄ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ομίλου Λογοτεχνίας και της Ομάδας Ηχώ της Κύπρου 1821-2021 Παλαμάς και κυπριακά γράμματα (Φεβρουάριος, 2022) ISBN 9789925776337, σ. 345.

Κυκλοφόρησε ο τόμος των Πρακτικών του Β΄ Επιστημονικού Συνεδρίου του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής και της Ομάδας Ηχώ της Κύπρου 1821-2021, με τίτλο Παλαμάς και κυπριακά γράμματα (επιμέλεια: Παντελής Βουτουρής, Λεωνίδας Γαλάζης και Κυριάκος Ιωάννου).

Η έκδοση των Πρακτικών εκτείνεται σε 345 σελίδες και περιλαμβάνει τη γραπτή και ολοκληρωμένη μορφή των 21 ανακοινώσεων του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου του 2021 στο Οίνου Γη – Κτήμα Βασιλειάδη, στο Όμοδος.

Οι συγγραφείς της έκδοσης, γνωστοί πανεπιστημιακοί, νεοελληνιστές και άλλοι μελετητές, είναι οι εξής: Κωνσταντίνος Κασίνης, Παντελής Βουτουρής, Ευριπίδης Γαραντούδης, Γιώργος Κεχαγιόγλου, Κυριάκος Ιωάννου, Στέφανος Κωνσταντινίδης, Αγάθη Γεωργιάδου, Κωνσταντίνος Μακρής, Θεοδόσης Πυλαρινός, Julien Calvié, Dora Solti, Κώστας Χατζηαντωνίου, Γιώργος Ανδρειωμένος, Λεωνίδας Γαλάζης, Δέσποινα Δούκα, Μανώλης Στεργιούλης, Tamara Vukovic, Μαρία Μιχαηλίδου, Αλίκη Γεωργίου, Δημήτρης Κοσμόπουλος.

Οι μελέτες που περιλαμβάνονται στον τόμο αυτόν χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία, γι’ αυτό και προσθέτουν νέες ψηφίδες στο εργοβιογραφικό πορτρέτο του Κωστή Παλαμά και συμβάλλουν στην περαιτέρω προώθηση των παλαμικών σπουδών γενικά καθώς και της κυπρολογικής τους περιοχής, που ήταν και η κύρια μέριμνα του Ο.Λ.Κ.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Χορηγοί του Συνεδρίου ήταν οι Π.Υ. του Υ.Π.Π.Α.Ν. και το Οίνου Γη – Κτήμα Βασιλειάδη.

ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Λ.Κ.