ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Επιστημονική Ημερίδα «Το ποιητικό και το πεζογραφικό έργο του Στέφανου Κωνσταντινίδη»

Ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής διοργάνωσε Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Το ποιητικό και το πεζογραφικό έργο του Στέφανου Κωνσταντινίδη». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021, στο Αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
Χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος του Τμήματος Γλωσσών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγήτρια Π. Mackey, ο Διευθυντής του Νεοελληνικού Σπουδαστηρίου Πετρώνδα του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Π. Βουτουρής, και ο πρόεδρος του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής, δρ. Λ. Γαλάζης. Η κ. Mackay αναφέρθηκε στη συνεργασία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με τον Ο.Λ.Κ. και εξέφρασε την προθυμία του Πανεπιστημίου για συνέχιση της συνεργασίας των δύο φορέων, με γνώμονα την πολιτιστική δημιουργία και ανάπτυξη. Ο κ. Βουτουρής μίλησε για την τριλογία “Νομάδας” του Στ. Κωνσταντινίδη και περάτωσε τον χαιρετισμό του με τη διαπίστωση ότι ο Ο.Λ.Κ. είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους πλέον δραστήριους πολιτιστικούς φορείς στην Κύπρο. Ο κ. Γαλάζης αναφέρθηκε στο πλούσιο συγγραφικό έργο του κ. Κωνσταντινίδη και ευχαρίστησε τους υποστηρικτές της ημερίδας. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υ.Π.Π.Α.Ν. για τη διαρκή οικονομική αρωγή στις εκδηλώσεις του Ο.Λ.Κ. Τέλος, επέδωσε, εκ μέρους του ΟΛΚ, τιμητική πλακέτα στον Στέφανο Κωνσταντινίδη για τη σημαντική προσφορά του στη λογοτεχνία μας.
Ομιλητές στην ημερίδα ήταν: Λεωνίδας Γαλάζης, Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας – Επιθεωρητής Φιλολογικών Μαθημάτων Μ.Ε. – Υ.Π.Π.Α.Ν., Κυριάκος Ιωάννου, Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας – Σ.Ε.Π. στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Βικτωρία Καπλάνη, φιλόλογος – ποιήτρια, Κώστας Νικολαΐδης, φιλόλογος – συγγραφέας, Στέλιος Παπαντωνίου, φιλόλογος – συγγραφέας, Βαγγέλης Τασιόπουλος, ποιητής – πρόεδρος Ε.Λ.Θ., και Παναγιώτης Τσάκωνας, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Σπουδών Ασφάλειας & Ανάλυσης Εξωτερικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Για τη συνεργασία της με τον συγγραφέα μίλησε επίσης η λέκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Θεοδοσία Μιχελακάκη.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, έγινε πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση του κοινού με τον συγγραφέα και με τους ομιλητές.
Στην αντιφώνησή του ο Στέφανος Κωνσταντινίδης ευχαρίστησε τον Ο.Λ.Κ. για τη διοργάνωση της ημερίδας, αναφέρθηκε στη συγγραφική του διαδρομή και τόνισε ότι η τιμητική ημερίδα του Ο.Λ.Κ. δεν σηματοδοτεί και τη συγγραφική του “αποστράτευση”, δεδομένου ότι συνεχίζει το συγγραφικό του έργο.
Τις εργασίες της ημερίδας συντόνισε η δρ Μαρία Χαμάλη, φιλόλογος – θεατρολόγος.

Η ημερίδα, που μεταδιδόταν απευθείας μέσω διαδικτύου, βρίσκεται τώρα οπτικογραφημένη στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=em4WCzVoaMg

Χορηγός της ημερίδας ήταν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ