ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επιστημονική Ημερίδα «Το ποιητικό και το πεζογραφικό έργο του Στέφανου Κωνσταντινίδη»

 

Ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Το ποιητικό και το πεζογραφικό έργο του Στέφανου Κωνσταντινίδη». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα έναρξης: 9:30 π.μ., στο Αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Λεωφ. Μακεδονίτισσας 46, Λευκωσία.

Ομιλητές στην ημερίδα είναι: Λεωνίδας Γαλάζης, Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας – Επιθεωρητής Φιλολογικών Μαθημάτων Μ.Ε. – Υ.Π.Π.Α.Ν., Κυριάκος Ιωάννου, Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας – Σ.Ε.Π. στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Βικτωρία Καπλάνη, φιλόλογος – ποιήτρια, Κώστας Νικολαΐδης, φιλόλογος – συγγραφέας, Στέλιος Παπαντωνίου, φιλόλογος – συγγραφέας, Βαγγέλης Τασιόπουλος, ποιητής – πρόεδρος Ε.Λ.Θ., και Παναγιώτης Τσάκωνας, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Σπουδών Ασφάλειας & Ανάλυσης Εξωτερικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης. Προσφέρεται επιπλέον η δυνατότητα για παρακολούθησή της εξ αποστάσεως σε όσους/-ες επιθυμούν, μετά από υποβολή της σχετικής δήλωσης συμμετοχής.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα με βάση τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης της διάδοσης του COVID-19. Η προσκόμιση safe pass είναι υποχρεωτική.

Θα δοθούν Πιστοποιητικά Παρακολούθησης σε όσους/όσες επιθυμούν.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής στην ημερίδα, στον σύνδεσμο: εδώ μέχρι την Τρίτη, 21/9/21, ώρα 13:00.

Η πρόσκληση και το πρόγραμμα της ημερίδας είναι προσβάσιμα εδώ. 

Οι περιλήψεις και τα βιογραφικά των ομιλητών είναι προσβάσιμα: εδώ

Υποστηρικτές της ημερίδας είναι η Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Νεοελληνικό Σπουδαστήριο Πετρώνδα του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ