ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Τάσεις και αναζητήσεις στην ποίηση της Γενιάς της Εισβολής, Λευκωσία, Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής, 2021.

Κυκλοφόρησε ο τόμος των Πρακτικών του Σειράς διαλέξεων του Ο.Λ.Κ. με τίτλο Τάσεις και αναζητήσεις στην ποίηση της Γενιάς της Εισβολής (επιμέλεια: Λεωνίδας Γαλάζης, Κυριάκος Ιωάννου, Σταυρούλα Μπίου). Το σχέδιο του εξωφύλλου είναι χαρακτικό του Γιώργου Κωνσταντίνου.
Η έκδοση των Πρακτικών εκτείνεται σε 226 σελίδες και περιλαμβάνει τη γραπτή και ολοκληρωμένη μορφή των δέκα διαλέξεων της Σειράς, η οποία υλοποιήθηκε κατά την περίοδο Φεβρουαρίου – Νοεμβρίου 2020.
Οι συγγραφείς της έκδοσης είναι: Λεωνίδας Γαλάζης, Αλέξης Ζήρας, Στέφανος Κωνσταντινίδης, Έλενα Ματσάγγου, Χρήστος Μαυρής, Παναγιώτης Νικολαΐδης, Βασιλική Σελιώτη, Νένα Φιλούση και Λουίζα Χριστοδουλίδου.
Με τις μελέτες του τόμου προωθείται η φιλολογική έρευνα και η κριτική γύρω από την ποίηση της Γενιάς της Εισβολής, σε ό,τι αφορά τη θεματική, την ιδεολογία, τον διάλογο λογοτεχνίας και ιστορίας, την πολιτική και κοινωνική διάσταση της ποίησης, τον διακειμενικό διάλογο με την ευρύτερη νεοελληνική ποίηση, την κριτική πρόσληψη της Γενιάς της Εισβολής και άλλα ζητήματα.
Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

ISBN: 978-9925-776-31-3

Πληροφορίες: olk@olk.com.cy