ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Καβάφης και Κύπρος, Λευκωσία, Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής, 2021.

Κυκλοφόρησε ο τόμος των Πρακτικών του Α΄ Επιστημονικού Συνεδρίου του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής με τίτλο Καβάφης και Κύπρος (επιμέλεια: Κυριάκος Ιωάννου, Λεωνίδας Γαλάζης, Στέλλα Αλεξίου).
Η έκδοση των Πρακτικών εκτείνεται σε 334 σελίδες και περιλαμβάνει τη γραπτή και ολοκληρωμένη μορφή των δεκαοκτώ προφορικών ανακοινώσεων του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου του 2020 στη Λευκωσία.
Οι συγγραφείς της έκδοσης, γνωστοί πανεπιστημιακοί, νεοελληνιστές και άλλοι μελετητές, είναι οι εξής: Κωνσταντίνος Κασίνης, Γιώργος Κεχαγιόγλου, Λεωνίδας Γαλάζης, Νίκος Ορφανίδης, Μιχαήλα Καραμπίνη-Ιατρού, Άνδρη Χριστοφίδου-Αντωνιάδου, Ευριπίδης Γαραντούδης, Στέλλα Αλεξίου, Μαρία Διαμαντοπούλου, Παντελής Βουτουρής, Αφροδίτη Αθανασοπούλου, Λουίζα Χριστοδουλίδου, Λευτέρης Παπαλεοντίου, Κυριάκος Ιωάννου, Παναγιώτης Σεραφείμ, Γιώργος Γεωργής, Ανδρέας Χατζηθωμάς και Σταυρούλα Μπίου.
Οι μελέτες που περιλαμβάνονται στον τόμο αυτόν χαρακτηρίζονται από εξαιρετική πρωτοτυπία, γι’ αυτό και προσθέτουν νέες ψηφίδες στο εργοβιογραφικό πορτρέτο του αλεξανδρινού ποιητή και συμβάλλουν στην περαιτέρω προώθηση των καβαφικών σπουδών, ειδικά μάλιστα στο νησί μας, πράγμα που ήταν και η κύρια μέριμνα του Ο.Λ.Κ.
Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Χορηγός του Συνεδρίου ήταν επίσης το Κοινωφελές Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης». Υποστηρικτής του Συνεδρίου ήταν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

ISBN: 978-9925-7763-0-6

Πληροφορίες για το βιβλίο: olk@olk.com.cy