ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη διάλεξη της Σειράς Διαλέξεων: «Τάσεις και αναζητήσεις στην ποίηση της Γενιάς της Εισβολής»

Πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2020 η πρώτη από μία σειρά έντεκα διαλέξεων του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής υπό τον γενικό τίτλο «Τάσεις και αναζητήσεις στην ποίηση της Γενιάς της Εισβολής». Η διάλεξη δόθηκε στο Αμφιθέατρο ΒΗΤΑ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, που ευγενώς υποστηρίζει τη σειρά διαλέξεων του ΟΛΚ.

Ομιλητής ήταν ο Λεωνίδας Γαλάζης, ποιητής, δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Επιθεωρητής Φιλολογικών Μαθημάτων, ΥΠΠΑΝ. Ο κ. Γαλάζης ανέπτυξε το θέμα «Εισαγωγή στην ποίηση της Γενιάς της Εισβολής: Τάσεις, αναζητήσεις, φιλολογικά ζητούμενα».

Ακολούθησε εκτεταμένη και γόνιμη συζήτηση γύρω από διάφορες πτυχές της ποίησης της Γενιάς της Εισβολής. Το ακροατήριο με τις εύστοχες και εποικοδομητικές παρεμβάσεις του έθεσε τις βάσεις για συνέχιση του επιστημονικού διαλόγου, κατά τις επόμενες διαλέξεις.

Ηχητικό υλικό της πρώτης διάλεξης:

Η επόμενη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020. Ομιλητής θα είναι ο κ. Δημήτρης Κοσμόπουλος, ποιητής – δοκιμιογράφος, διευθυντής του περιοδικού Νέα Ευθύνη. Ο κ. Κοσμόπουλος θα αναπτύξει το θέμα: Η Κύπρος και η Εισβολή στην Ελληνική Ποίηση, από τον Σεφέρη μέχρι τις μέρες μας. Μια ιχνηλασία.

Προσέλευση κοινού: 5.45 μ.μ. Έναρξη της διάλεξης: 6.00 μ.μ.

Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όσους και όσες παρακολουθήσουν τουλάχιστον 8 από τις 11 διαλέξεις της Σειράς. Δηλώσεις συμμετοχής στη Σειρά Διαλέξεων υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του ακόλουθου ειδικού συνδέσμου που δημιουργήθηκε στον ιστότοπο του Ο.Λ.Κ.: https://wp.me/paULRN-mB

Χορηγός της Σειράς Διαλέξεων είναι οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Υποστηρικτής είναι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.