ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δελτίο Τύπου: Πραγματοποιήθηκε η 1η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

                                                                                                                                                               26 Ιανουαρίου 2020

Πραγματοποιήθηκε η 1η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής

Στις 25 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Λόγου και Τέχνης ΡΟΕΣ η 1η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής, μετά από την οποία ακολούθησε η Κοπή της Βασιλόπιτας και η Τελετή Υποδοχής των Νέων Μελών του ΟΛΚ.

Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης ήταν τα εξής:

  1. Έκθεση πεπραγμένων έτους 2019
  2. Προγραμματισμός δράσεων 2020
  3. Έγκριση νέων μελών
  4. Ταμειακός έλεγχος
  5. Συζήτηση – κατάθεση απόψεων από τα παρευρισκόμενα μέλη

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΛΚ δρ Λεωνίδας Γαλάζης, από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του 2020 ξεχωρίζουν το διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο “Καβάφης και Κύπρος”, που θα συνδιοργανωθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η Σειρά Διαλέξεων “Τάσεις και αναζητήσεις στην ποίηση της Γενιάς της Εισβολής”, η ημερίδα για τον πεζογράφο Ανδρέα Ονουφρίου και η εσπερίδα για τον λογοτέχνη και πανεπιστημιακό Στέφανο Κωνσταντινίδη. Οι δράσεις αυτές, στις οποίες θα λάβουν μέρος πανεπιστημιακοί, μελετητές και λογοτέχνες εγνωσμένου κύρους, θα πλαισιωθούν από άλλες είκοσι δύο εκδηλώσεις.

Στη συζήτηση που ακολούθησε κατατέθηκαν απόψεις των μελών του Ομίλου, οι οποίες επικεντρώθηκαν στον τομέα των λογοτεχνικών μεταφράσεων και της ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ των Κυπρίων λογοτεχνών και των λογοτεχνών από άλλες χώρες, στο πλαίσιο κοινών εκδηλώσεων. Ακόμη, έγινε ανταλλαγή απόψεων γύρω από ζητήματα της λογοτεχνικής κριτικής και της νεανικής λογοτεχνικής δημιουργίας.

Κατά την τελετή υποδοχής των νέων μελών του ΟΛΚ, την οποία συντόνισε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου δρ Κυριάκος Ιωάννου, αναγνώσθηκαν ποιήματα και πεζά από τους λογοτέχνες: Παναγιώτη Θεοδώρου, Ιωσήφ Ιωσηφίδη, Ευάγγελο Καραφωτιά, Κλεοπάτρα Μακρίδου-Robinet, Σταυρούλα Μπίου, Νίκο Πενταρά, Μαρία Περατικού-Κοκαράκη, Γιώργο Πετούση, Ελένη Στρατή-Σωφρονίου, Μελίτα Τόκα-Καραχάλιου και Άγι Χαραλαμπίδη.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ